GMC Terrain, Equinox, and SRX Forum banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a 2018 terrain. When we use the remote start the heat doesn’t even come on? What’s the point then? Even if we had it on when the car was shut off previously. What’s the point of remote start of the climate control doesn’t come on?
The heated seats also don’t come on even though the setting is activated.
Help!
 

·
Registered
2011 GMC TERRAIN AWD SLT-2 3.0L V6 (LF1) 6T70 Gen 1 Transmission
Joined
·
126 Posts
Indeed they will work with remote start. I just looked it up for you on manualslib.com.
Go to page 35, (remote vehicle start) it says it will remember your previous settings, heat and heated seats. (y)
 

·
Registered
Joined
·
255 Posts
Is it factory remote start or aftermarket. Factory you should be able to set it.

2014 Terrain SLE-2 /Silver Sky Metallic / 3.6 L V6 / AWD / Pioneer Stereo / 85,000 miles as of January 2020
 

·
Registered
Joined
·
1,489 Posts
Factory remote start has turned on heat or a/c for years. My entire fleet listed in my signature line does it including seat heat. Enable all the functions.
 

·
Registered
Joined
·
5,298 Posts
EGcaki--- let us know- factory remote start-- or added after the fact.

Even GM remote start- added afterwards-- will not operate some features- l believe it was one of Onstars features...
its possible thats why yours is not working
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #8 ·
It’s factory remote start. All the settings are on. I did some testing yesterday and the seats definitely do not turn on— not warm. Additionally, the climate control did not come on until I pressed the ignition button.
 

·
Registered
2018 Equinox 2LT 2.0T FWD V92
Joined
·
96 Posts
It’s factory remote start. All the settings are on. I did some testing yesterday and the seats definitely do not turn on— not warm. Additionally, the climate control did not come on until I pressed the ignition button.
With remote start, the climate control system should indeed turn on using the same settings you had set when you last shut it down. Definitely sounds like its broken. Hopefully still under 3/36K warranty.
 
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top