GMC Terrain, Equinox, and SRX Forum banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
303 Posts
Discussion Starter #1
How often does your NAV system display the caution screen and require hitting the OK button? Up until this weekend the caution screen would only come up once in a long while, maybe once per month. There didn't seem to be any reason for why it occassionally pops up. However, over the past weekend till now the caution display comes up every time the Terrain is started. Our Terrain has about 11K miles. Any ideas?
 

·
Registered
Joined
·
2,772 Posts
I would be happy to look into this for you as well. In order to do more research, I will need the VIN for the vehicle. Please feel free to contact me via private message as well. Thank you.

Tricia, GM Customer Service.
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
David, mine has been doing that alot also.

Another issue that arises when this happens is that is resets the state, always to Washington DC for some reason. So I have to change it to Nevada, the current state I am working in.
 

·
Registered
Joined
·
1,537 Posts
Me too and also the **** Washington DC not Illinois. We taxpayers have enough problems from Washington without it being shoved in our faces every time we get in our cars. :facepalm:

Anybody in Washington that has Illinois come up? - - I'll trade you. ;D
 

·
Registered
Joined
·
303 Posts
Discussion Starter #5
On this site I found software update PIO285 issued 11/4/2010 which is to correct many inconsistent conditions for the NAV system, backup camera, audio playback, etc. and the problem I described with the caution or "I Agree" screen.

Merchdawg & GARYD-it also specifically mentions the resetting to Washington DC on every ignition cycle. The update applies to the 2010-2011 Terrain and 'Nox, as well as other GM vehicles.

When my Terrain is due for an oil change I'll have my dealer apply the update.
 

·
Registered
Joined
·
698 Posts
DavidPJ said:
On this site I found software update PIO285 issued 11/4/2010 which is to correct many inconsistent conditions for the NAV system, backup camera, audio playback, etc. and the problem I described with the caution or "I Agree" screen.

Merchdawg & GARYD-it also specifically mentions the resetting to Washington DC on every ignition cycle. The update applies to the 2010-2011 Terrain and 'Nox, as well as other GM vehicles.

When my Terrain is due for an oil change I'll have my dealer apply the update.
Bingo... someone (Mochanox?) posted the list again recently. And it was quite a long list. Apparently quite fixable with a USB firmware/software update. I experience a couple of issues... HVAC screen not cancelling, intermittent (twice in a year) blank backup cam screen but I haven't been back to the dealership since I bought it so I see no need to get the update.
 

·
Registered
Joined
·
303 Posts
Discussion Starter #7
I found the thread again. Thanks to Mochanox for the post.
http://www.terrainforum.net/index.php?topic=2923.0


#PI0285: Inconsistent Rear Back-Up Camera Operation, Bluetooth Delay, Intermittent Audio Concerns, Blank DVD Display, Various Additional Navigation Radio/Clock Concerns - (Nov 4, 2010)


Subject: Inconsistent Rear Back-Up Camera Operation, Bluetooth Delay, Intermittent Audio Concerns, Blank DVD Display and Various Additional Navigation Radio/Clock Concerns


Models:
2010-2011 Buick LaCrosse
2011 Buick Regal
2010-2011 Cadillac SRX
2010-2011 Chevrolet Equinox
2011 Chevrolet Cruze
2010-2011 GMC Terrain

All with Navigation Radio RPO UYS
Attention: This bulletin addresses many customer concerns with one convenient software update. Additional user enhancements are part of this update and are outlined below.
--------------------------------------------------------------------------------

Condition/Concern
Customers may comment on any of the following concerns:

• Intermittent rear camera image not displayed, but the guidelines and "Check surroundings for safety" text is displayed.

• Rear Camera Always ON.

• Rear Camera Fuzzy Display - Wavy lines on rear camera and MAP image. Also MAP and Rear camera image together on screen HMI at same time.

• Buick off-screen display does not match IPC color.

• Choppy audio playback from the hard disc drive for a few seconds, one to two minutes after start up.

• Previous route shown on start up, no guidance provided.

• "Unknown Mode" displayed when using an iPod.

• Rear park assist icons will be displayed when audible tone is heard (2010 SRX and 2010 late build LaCrosse only).

• "UPA Symbols Unavailable" message displayed immediately following a reverse to drive transition.

• The clock may reset to 12:00.

• The clock is inaccurate.

• Unable to adjust the hour and/or minutes on the clock.

• Location resets to Washington DC every ignition cycle (corrected once GPS signal is received).

• Last audio source is lost after ignition cycle-Defaults back to FM preset (For example-user was listening to CD. Turned off vehicle and waited 10 minutes. Turned on vehicle and now FM playing).

• "I Agree" screen is displayed every ignition cycle.

• Addresses that have been entered into the radio can be deleted temporarily from the list. After the vehicle sits for about 10 minutes, the addresses have reappeared in the radio.

• Navigation guidance pauses during active route guidance. XM Traffic and Weather data are unavailable during this occurrence.

• DC charger interference causing no audio condition on start up.

• UPA symbol menu selection displayed for vehicles built without RPO UD7 (2010 LaCrosse only).

• Difficultly making appropriate menu selections to return to previous screen. (A Back button is added to many screens, and the CONFIG menu selections are displayed in list form with this software update).

• Blank display with DVD video as active source during start up.

• Audio source reverts to USB/iPod during start up.

• Address displayed on the navigation display does not match the address that was given to the OnStar advisor.

• No extended XM Weather data displayed if the user selected date is advanced beyond the current date.

• Radio presets are erased after programming any module on the vehicle.

• XM traffic prompt may not contain the ‘s’ for miles prompting.

• Different distances displayed on the IPC and navigation display when in metric mode.

• Rear seat audio or rear seat entertainment system does not turn off when the radio is turned off.

• Scanning XM displayed on every start up.

• 1-2 second hesitation when using voice recognition for Bluetooth phone functions.

• HVAC pop-up does not expire.

• XM list resets to the top without user action - occurs when user turns off an XM category.

• Display goes up without user action in key off and door closed. (SRX specific concern)

Software interaction with other vehicle systems may intermittently cause any of the above conditions.
 

·
Registered
Joined
·
303 Posts
Discussion Starter #8
As follow-up to my original post, I had TSB PI0285 performed yesterday. Besides the Caution Screen approval problem, the NAV was also resetting to Washington DC like a few others have said. Checking the NAV application version numbers in Configuration, the old version was U40D and the new version is U413. The database version remains the same at 20.09.03.

All I had done at the dealer yesterday was an oil change and this TSB. I gave them the TSB number and description. I arrived at 8:45AM and left about 11:15AM. I was becoming very frustrated towards the end with the long time this was taking. According to the service advisor, this was a very large download which took a long time. Or maybe they were just short on techs.

So far the NAV seems to be operating correctly.
 

·
Registered
Joined
·
265 Posts
I have a 2010 Terrain and was having those issues and more not just with NAV system but Pioneer stereo system also..It took me 3 hrs to get the Update at the dealers but it has been working great ever since I had it done..Its been over a month now and no issues(knocking on wood)
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Finally found time to get my car into the dealership to get the update done along with a few other issues that I wanted looked at before my warranty runs out.

I told them exactly what was happening along with the TSB #. Apparently they didn't think it was an issue since all they did was test it, probably just turning the ignition to see if it reset when they did it, and then listed it as no problem found.

So my car sat at the dealership from 8am until just after 5pm and they didn't resolve the issue cause every time I got into my car today and started it up I got the warning page and my state reset to Washington D.C.

Now I have to find time get my car back into the dealership and let them have it at least half a day while they perform the update. Just annoying since I wasted an entire day of traveling, I am in a profession that requires me to be on the road constantly, so that they could not do the simple update that I gave them all the information required to do so. These dealerships wonder why we choose to take our vehicles to other shops for maintenance, it is crap like this that drives us away, well that and high prices.
 

·
Registered
Joined
·
303 Posts
Discussion Starter #11
Merchdawg, that really stinks and maybe you can find a new dealer to work with. When I took my Terrain in for the update I didn't have to prove anything. I just told them what it was doing and mentioned the TSB.

Strangely enough, the "I Agree" screen still pops up on occassion when starting the engine. It's only happened a 2-3 times over the past few weeks.
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Mine did it every time I started my car up yesterday and reset the state. So I am 100% sure they didn't perform the TSB.

This isn't my regular dealership, but since I am constantly traveling, haven't been at my house since April 4th, it is hard to get it to them. I just hope I have time to let my vehicle sit in a shop for 3-4 hours again sometime before I put another 3k miles on it since my warranty runs out at 36,000 and I have just under 33,000 right now.
 
1 - 12 of 12 Posts
Top